Enraf-Nonius België | Tel. +32(0)3.502 57 88 | Email : sales@enrafnoniusbelgium.be

Contacteer Ons

Opendeurdagen

Binnenkort organiseren wij bij Enraf-Nonius een aantal opendeurdagen in onze showroom te Oostmalle. U kan hier kennismaken met ons gehele gamma, alsook is er de kans om deel te nemen aan workshops rond shockwave en HEIT therapie.

Ontdek hieronder in preview alvast al onze nieuwe eindejaarspromoties!

EINDEJAARSPROMOTIES

Inschrijven Workshops

Schrijf u hieronder alvast in voor de workshops indien u wenst deel te nemen.
LET OP: beperkte plaatsen!

Shockwave Therapie

Details opleiding

EndoPuls 811 (radiaal)
Enshock (focaal)
Shockwavetherapie
Theorie en praktijkgedeelte

Inhoud opleiding

Het verschil tussen de diverse toepassingen (focaal en radiaal) komt aan bod en de verschillende apparaten worden uitgebreid behandeld. Het succes van een shockwavebehandeling wordt bepaald door de juiste lokalisatie van de te behandelen aandoening. Het correct analyseren en lokaliseren van deze aandoening is dan ook het fundament van deze opleiding.

De cursus is bijzonder waardevol voor collega’s die enige ervaring hebben met shockwave, maar is eveneens geschikt voor therapeuten zonder eerdere ervaring met deze technologie en die meer willen weten over de toepassingsmogelijkheden van shockwavetherapie.

De inhoud van de opleiding:

  • Het optimaliseren van differentiële diagnose, zowel oorzakelijk als laesioneel
  • Het leren inschatten van de mogelijke relevantie en effectiviteit van ESWT.
  • Het aanleren van methoden om de juiste locatie te identificeren door middel van klassieke orthopedische tests, technisch onderzoek en palpatie.
  • Het analyseren van bijbehorende echografische beelden voor elke aandoening.
  • Een gedetailleerde bespreking van de technische instellingen van een shockwavetoestel en hoe deze aan te passen zijn op basis van de specifieke aandoeningen.
Inschrijven voor de workshop shockwave

HEIT Therapie

Details opleiding

Compact 2
High Energy Inductive Therapy
Theorie en praktijkgedeelte

Inhoud opleiding

High Energy Inductive Therapy (HEIT) markeert een opkomende trend in de kinesitherapie, gericht op het herstel van spieren en gewrichten. Deze innovatieve benadering, afgeleid van PEMF (Pulsed Electro Magnetic Field Therapy), maakt gebruik van een apparaat dat elektromagnetische golven uitzendt, waardoor er een elektromagnetisch veld wordt gecreëerd dat diep in het lichaam doordringt. Dit resulteert in de verlichting van pijn, ontstekingen en spierspanning, terwijl het de doorbloeding en het herstelproces bevordert.

In de workshop leer je meer over HEIT en hoe het kan worden toegepast in de kinesitherapie. Je krijgt informatie over de wetenschap achter de therapie, de verschillende toepassingen en de voordelen die het kan bieden. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan praktische aspecten, zoals het gebruik van het apparaat en de behandeling van specifieke aandoeningen.

Deze workshop richt zich op kinesitherapeuten, osteopaten, manuele therapeuten en andere medische professionals die hun expertise in fysiotherapie willen uitbreiden. Na afloop van de workshop hebt u een beter begrip van HEIT en bent u in staat om deze innovatieve therapie effectief en veilig toe te passen voor spier- en gewrichtsbehandelingen.

Inschrijven voor de workshop HEIT